Orígens del Telecentre

El Telecentre de Berga, TcBerga, es va inaugurar el 21 de Maig del 2002 i té les seves instal·lacions a la zona de l’antiga caserna militar, a la part sud-oest de Berga, a l’anomenat  “Pla de l’alemany”

La seva ubicació responia a la necessitat que existia en aquell moment d’aprofitar una zona nova de la ciutat (fins aleshores ocupada per la caserna militar) i ubicar-hi nous serveis per als ciutadans. Es va crear com un espai orientat al desenvolupament de l'alfabetització digital que facilitava l'accés a les noves tecnologies i al teletreball.

El Telecentre

TcBerga pertany a l'Ajuntament de Berga i en el seu dia es va realitzar mitjançant el suport de la Secretaría de Telecomunicacions i Servei de la Informació (STSI) del DURSI (departament d'universitats, recerca i societat de la informació).

Forma part de la Xarxa de Telecentres de Teletreball de la Generalitat de Catalunya (XTC). Aquests centres de Teletreball constitueixen una infraestructura repartida per tot el territori de Catalunya destinada a compartir recursos humans, materials i tecnològics, i difondre el Teletreball entre les zones allunyades de grans àrees metropolitanes. XTC posa a disposició dels ciutadans diferents nivells d'equipaments tecnològics, des de punts púbics d'accés a Internet fins a infraestructures adreçades específicament a promoure l'activitat econòmica per mitjà de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Els Telecentre, actualment forma part de la Xarxa Punt TIC. Aquesta xarxa conté més de 600 punts o Telecentres repartits per tot el territori, aglutina diferents iniciatives -el projecte Òmnia, els telecentres de teletreball, les biblioteques, la gran majoria de les quals ja compten amb un espai d'accés a les TIC, i altres centres de caire associatiu o municipal- i ofereix als ciutadans de tot Catalunya la possibilitat d'accedir a la societat del coneixement. 

La Xarxa Punt TIC és un projecte de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació. 

  • 8internet
  • 9aniversari
  • DSC00930
  • DSCN3337
  • P1040227
  • P1040228
  • contacte
  • taller_viquipedia
  • tcberga

Objectiu del Telecentre

L'objectiu principal del Telecentre és oferir les eines tecnològiques necessàries per a permetre al ciutadà l’accés a les noves tecnologies, especialment dirigides a les activitats professionals (Teletreball), donant també una especial importància a la formació i accés públic a internet.

En tot moment els usuaris disposen del suport  del dinamitzador del Telecentre per donar-los suport tècnic i assessorar-los tecnològicament davant de qualsevol tipus de dubte.

Imprimeix

Sky Bet by bettingy.com